Het drogen van bloemen | ๐ŸŒฟ๐ŸŒน TOUCH OF FLOWER


Bloemen/planten geven net dat stukje extra sfeer aan je interieur. Maar vaak is na een week het mooie van de bloemen er wel vanaf. Dat gaat je niet overkomen als je kiest voor droogbloemen! Een bosje droogbloemen of een paar takken in een vaas. Doordat droogbloemen veel langer kunnen blijven staan, ben je ook nog eens voordelig uit ook. Want ten opzichte van een gewoon boeketje, die hooguit een week meegaat, laat je jouw bos droogbloemen zo het hele seizoen of misschien wel langer staan.  Wij zijn er ook groot fan van, ze gaan lang mee en zien er super leuk uit in een boeket of minimalistisch. 

๐Ÿ“ธ: @ahomeoffood

Maar waarom zal je ze kopen? Als je ook zelf bloemen kan laten drogen.


– Werkwijze –


Kies een bloem soort die je wilt gaan drogen. Ik heb gekozen voor lavendel uit de tuin, het geeft extra kleur aan het interieur en laat een geweldige geur achter. Verwijder overtollige bladeren en bind de bloemen met een elastiekje of jute touw bij elkaar in kleine bossen. Hang ze vervolgens ondersteboven op een warme droge plek, zoals de zolder of bij de ketel. Om de originele kleur te behouden, kunnen bloemen het best in het donker drogen. Hoe sneller ze drogen, hoe beter het resultaat.

๐Ÿ“ธ: @ahomeoffood


– Geschikte bloemen om te drogen –


Bloemen met houtachtige stelen, zoals rozen en zonnebloemen zijn lekker stevig en daardoor ideaal om te drogen. Maar ook korenbloemen, papaver, fluitenkruid en grassoorten lenen zich perfect uit.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s