Rotan in je interieur | 🌳🀎 BACK TO BASIC

Natuurlijke materialen zijn op dit moment niet meer weg te denken uit het interieurbeeld. Vooral de materialen bamboe en rotan zie je vaak terug in meubels, woonaccessoires en zelfs verlichting. Bamboe en rotan is niet alleen verkrijgbaar in de natuurlijke kleur, maar denk ook eens aan zwart. Wij zijn er fan van! Deze mooie, natuurlijke materialen geven namelijk meteen een warme uitstraling aan je interieur en zijn ook nog eens duurzaam.

Het materiaal past goed in een interieur met een bohemien of landelijk stijltje, maar eigenlijk past het overal. In een Scandinavisch interieur zorgt het meteen voor warmte. Het is ook terug te vinden bij ons in het interieur.

-Verschil bamboe, rotan en riet.-

Het lijkt veel op elkaar, maar er zit een verschil tussen de drie materiaalsoorten. Rotan is een harde soort liaan dat groeit in tropische regenwouden. Riet is een waterplant en is in principe niet geschikt om meubels van te maken.

In tegenstelling tot rotan en riet, is bamboe hol van binnen en daarom een stuk lichter. Het is een grassoort, die door het drogen een mooie lichtbruine tint krijgt. Beide materialen groeien erg snel en worden daarom stapje bij stapje meer als duurzaam alternatief gezien voor hout.

“HET GEEFT EEN WARME UITSTRALING AAN JE INTERIEUR”

-Zo gebruik je rotan in je interieur.-

Een rotan lamp in je interieur, geeft een rustige sfeer in elk seizoen van het jaar.

Tuinmeubelen van rotan of bamboe geven je tuin net dat stukje jungle vibes, daarnaast perfect te combineren met de kleur groen.

Stoelen worden met rotan naar een nieuw level getild, combineer het bijvoorbeeld met een leuk kussentje. En het ziet er dan super leuk, comfortabel en stylings uit.

Daarnaast is rotan ook perfect om te gebruiken voor opbergruimte zoals kasten of manden. Dit materiaal staat rustig, stylish en bovenal clean.

“ROTAN ZORGT VOOR EEN OPGERUIMD GEVOEL.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s