Kenmerken van MICROLEDER | πŸ₯ƒπŸ›  INDUSTRIAL FACTORY

Leer is een populair materiaal, maar microleder is tegenwoordig steeds meer een ding geworden. Het heeft namelijk een aantal voordelen: 1. het is goedkoper dan leer, 2. heeft de uitstraling van echt leer en 3. het is makkelijk in onderhoud. Maar ieder voordeel heeft ook zijn nadeel, zo ademt het niet en is het minder duurzaam dan leer.

Microleder is een combinatie van 70% echt leer en 30% polyester stof. Het leer wat gebruikt wordt zijn gerecyclede stukken van ongebruikte delen van de leder huid. Door de combinatie van echt leer en polyester is het een erg sterk materiaal, daarom uitstekend voor intensief woongebruik.

De onderste laag van microleder bestaat uit de ledervezels, met als bovenlaag microvezels (polyester) om de oneffenheden van het leer te verbergen. Door deze bovenlaag is er een mogelijkheid tot het gebruik van verschillende kleurtinten.

Tips:

  • Altijd wrijvend schoonmaken, niet schrobben.
  • Vloeistoffen zoveel mogelijk deppend laten absorberen.
  • Niet plaatsen in direct zonlicht of dicht bij een warmtebron.
  • Alleen schoonmaken d.m.v. absorberend keukenpapier of een licht vochtende doek.

Meer inspiratie? Kijk dan op ons Pinterestbord (link).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s