Hoofdmaterialen van een INDUSTRIEEL interieur | 🥃🛠 INDSTRIAL FACTORY

Elke woonstijl heeft zijn eigen hoofdmaterialen en deze week omschrijven wij de 4 hoofdmaterialen van een Industrieel interieur. Tegenwoordig is het niet meer zo dat je je moet houden aan één typerende stijl, maar industrieel staat voor een stoer interieur. Met deze 4 materialen creëer jij makkelijk een stoer en robuust interieur.

Metaal en staal

Metaal en staal zijn één van de kenmerkende materialen als het gaat om een industrieel interieur, hiermee kun je het zo stoer maken als je zelf wilt. Met accenten als metalen pootjes of kleine accessoires voeg je het subtiel toe. Maar ben jij van de grotere aanpak? Ga dan bijvoorbeeld voor een stalen deur, een metalen kast of een grote tafel met een stalen onderstel.

Bakstenen

Als je denkt aan een industrieel pand is vaak het eerste waar je aan denkt een bakstenen muur. Jammer genoeg is niet elk pand gezegend met zo’n robuuste stoere wand, maar je kunt zelf natuurlijk ook aan de slag om één te metselen en anders hebben we altijd nog zoiets als behang.

Leer

In een industrieel interieur draait het voor een groot gedeelte echt om de materialen die je gebruikt. Daaronder valt leer ook, een stoer materiaal die je makkelijk kunt toepassen. Je hoeft niet perse gebruik te maken van echt leer, er is tegenwoordig ook een optie om gebruik te maken van microleder. Je kun het groot aanpakken door dit terug te brengen in banken of fauteuils of subtiel in sierkussens en handgreepjes.

Warm hout

Het zijn best kille materialen die we net opgenoemd hebben, maar met het gebruik van ruw en warm hout kun je dit makkelijk sfeervol maken. Hout is op zoveel verschillende manieren toe te voegen denk bijvoorbeeld aan een houten vloer, tafelbladen, kasten of decoratie materiaal zoals ladders en wandplankjes.

Alle foto’s met de linkjes vind je terug op onze Pinterestpagina (link).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s