Wat doet ZWART in ons interieur | 🖤🎃 DARK HALLOWEEN

Zwart staat voor: autoriteit, macht, tijdloos, elegantie en een chique sfeer. Het past in ieder zijn interieur, teveel en de verkeerde zwart kan al snel zwaar aanvoelen. Maar als je het goed toevoegt kan het een elegante sfeer doen creëren of juist een stoere. Mooie zwarttinten  voor in je interieur zijn inktzwart, raafzwart, roetzwart en houtskool zwart.

Vooral zwart in de matte variant is erg populair, maar waarom zijn we daar zo fan van?

“TREK DE STOUTE SCHOENEN AAN”

Het is een sterke kleur, omdat het weinig licht reflecteert. Hierdoor wordt je aandacht meteen getrokken naar het mat zwarte oppervlak in huis. Het geeft je interieur net dat stukje uitstraling en warmte die je nodig bent.

Durf, het gaat vooral om durven. Een subtiele manier om te beginnen met zwart in je interieur zijn bijvoorbeeld je deuren. Trek de stoute schoenen aan en verf je deuren zwart, want waarom zouden ze niet op mogen vallen in je interieur. Ze zijn een onderdeel van je huis, dus geef hun ook dat stukje liefde. Net zoals je kozijnen veel mensen denken dat het gelijk te donker in huis zal worden, maar niet juist. Het zorgt juist voor een verruimende blik en het lijkt net alsof je door een lijstje kijkt.

Wij zijn groot van van zwarte kozijnen en deuren, maar niet alleen hiervan ook een zwarte muur valt in de smaak. Het klikt misschien wel heel heftig, maar niks is minder waard. Het geeft de ruimte een mysterieuze uitstraling terwijl het te gelijkertijd een chique sfeer geeft. Een zwarte wand kan een interieur kleiner doen lijken, daarom kun je het het beste in een grote ruimte toepassen. Maar heb jij een kleine ruimte? Ga dan voor de kleinste muur in je ruimte of verf een gedeelte van je wand zwart.

De simpelste manier is door meubelen en accessoires toe te voegen, maar maak niet gelijk al je accessoires zwart. Combineer voor een sfeervol en zacht geheel met witte, grijze of nude tinten in kaarsen, kussen of bijvoorbeeld plaids.

Een voordeel van zwart is dat alle kleuren op de wereld er bij passen en het in elke stijl kan. Dus voor iedereen een perfect tint!

Alle foto’s vind je met linkjes op onze Pinterest pagina (link).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s