4 tips voor een SCANDINAVISCH interieur | 🀍🌱 SCANDI MINIMALISM

De woonstijl Scandinavisch is al jaren een fenomeen in het interieurbeeld en zorgt voor een oase van rust. LESS IS MORE: de kunst van het weglaten.

Lichte en zachte kleuren is een veel voorkomende kenmerk van Scandinavische interieurs, de ruimtes worden zo helder mogelijk gehouden. Er word dan ook veel wit gebruikt. Naast wit worden er ook lichte kleurtinten gebruikt, denk daarbij aan zachte aarde/nude-tinten en aan pasteltinten.

Een materiaal die bijna onmisbaar is in een Scandinavisch interieur, namelijk hout. Het maakt niet uit waar je het terug vind bijvoorbeeld de vloer, keuken, meubelen of accessoires. Elke houtsoort is perfect voor een Scandinavisch interieur, maar hou je het graag licht dan zijn deze soorten perfect: beuken-, berken- en essenhout.

“LESS IS MORE: DE KUNST VAN HET WEGLATEN”

Less is more een begrip die je vaak hoort als je het hebt over de Scandinavische interieur. Dit komt omdat het draait om opgeruimde lichte ruimtes, dit creΓ«er je makkelijk door zo min mogelijk spullen te gebruiken. Wees daarom niet bang om een muur kaal te houden of in een hoekje alleen een plant te zetten. Je huis moet natuurlijk nog wel sfeer uitstralen, dit doe je door simpele accessoires en artwork toe te voegen, een minimaal interieur.

Om het interieur wat op te vrolijken worden er veel planten gebruikt. De ruimtes krijgen hierdoor meer kleur, de sfeer wordt verbeterd en het is een eenvoudige manier om lege hoekjes op te vullen.

Meer foto’s vind je op onze Pinterest bord (link)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s