Een vintage/retro interieur | 🤎📻 VINTAGE VIBES

Elke stijl heeft een aantal bekende kenmerken bij een vintage/retro interieur zijn dat ronde vormen, grafische prints en warme kleuren. Een mix van oud met nieuw gaat heel goed samen en geeft je interieur een nostalgisch en een extra persoonlijk tintje.

📸: @ahomeoffood

Er zijn verschillende kleurcombinaties mogelijk, maar de populairste is toch echt mosterdgeel en oranje, gecombineerd met mosgroen. Maar ook oudroze in combinatie met donker hout creëert een stijlvolle sfeer net zoals, petroleum met een vleugje goud zorgt voor elegantie.

Elke stijl heeft ook een aantal materialen die een belangrijke rol spelen in een vintage/retro interieur zijn dat warme houtsoorten. Daarnaast is ribstof, die een extra retro tintje kan geven, maar deze stof zie je nu ook steeds vaker terug in het interieurbeeld denk aan stoelen, banken, plaids en ook lampenkappen. In het gebruik van accessoires zien we veel kunststof, keramiek en rotan terug (webbing).

De meubelen staan bekend om hun ronde vormen en zachte lijnen. Daarnaast zie je veel warm/rood hout, meubelen op schuine pootjes en de bekende ronde/bol lampen.

Er zijn zoveel mogelijkheden om je interieur een vleugje vintage/retro te geven, van kleur tot oude, hout tot goud en van oud tot modern. Allemaal in verschillende vormen, maten en stijlen net zoals, op deze foto’s!

Alle foto’s met linkjes zijn te vinden op onze Pinterestpagina (link).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s