Het karakter effect van KLEUREN | 💛🎨 COLOR PARTY

Deze blogpost is in samenwerking met Rianne Potze Interieur Ontwerpen & Lifestyle (www.riannepotzeinterieurlifestyle.com), de persoonlijke interieurpagina van Rianne van @ahomeoffood.

In ons dagelijkse leven spelen kleuren een belangrijke rol. Kleuren hebben namelijk invloed op onze stemming, prikkelen onze zintuigen en bepalen vaak voor een deel of we iets mooi vinden of niet. Maar hoe worden we onbewust beïnvloed?

Kleuren zeggen ook iets over onze karakters. De keuzes die worden gemaakt bij het inrichten van een huis zegt iets over de karakters van de bewoners. Het heeft niet alleen te maken met het kiezen van een bepaalde stijl, meubels of een type vloer, maar vooral heeft het te maken met kleur. 

Door op zoek te gaan naar plaatjes waar kleuren in zitten en vervolgens sla je de plaatjes op die jou aantrekken, kom je er al snel achter welke kleuren jouw voorkeur hebben. Dat zie je ook terug in deze 4 afbeeldingen die wij hebben uitgezocht voor deze blogpost, er zit een terug keerende lijn in.

Een bepaalde kleurvoorkeur heeft dus ook met een persoonlijkheid te maken.

  • Rood: Doelgericht, vastberaden, actie, levenskracht, moed en uithoudingsvermogen.
  • Oranje: Vrolijk, energiek, werkt stimulerend en verdrijft depressies, gezondheid, jeugdigheid, behulpzaamheid en tederheid.
  • Geel: Extravert maar op gecontroleerde wijze, wijsheid, overtuigend, een krachtige kleur die stimuleert en energie geeft en je vrolijkt er van op. Te veel geel kan vermoeiend werken.
  • Blauw: Rust, vertrouwen, geloof, waarheid, behoudend (voorzichtig) en kan een kalmerende invloed hebben.
  • Groen: Zorgzaam, helpend, rustgevend en geeft hoop en versterking, begrip, grootmoedigheid, evenwicht.
  • Paars: Troostend/ houd van waardigheid, creativiteit, gevoeligheid.
  • Wit: Vreedzaam, goed in organiseren.
  • Zwart: Conservatief en creatief.
  • Bruin: Praktisch, taken voor elkaar krijgen en staat voor veiligheid.

Warme kleuren, zoals rood, geel en oranje zijn energieke kleuren. Ze zetten je in beweging en maken je enigszins extravert. 

Kleuren, zoals blauw, groen en lichtpaars werken vooral kalmerend.

Bij het kiezen van kleur voor in je interieur is balans altijd het sleutelwoord. Pas op dat je niet teveel gebruikt van een bepaalde kleur en breng het in contrast met neutrale kleuren. Creëer een plek waarin je jezelf thuis voelt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s