4 tips om jouw kersttafel te dekken | πŸŽ„βœ¨ CHRISTMAS PARTY

De kans (wij gaan er al vanuit) dat we kerst thuis moeten vieren is erg groot. Daarom is het extra leuk om de boel nog meer uit te pakken. Bouw jouw kerstdiner thuis om tot een ware restaurant sfeer, met deze 4 tips.

“CHRISTMAS TIME”

1. Focus op het middelpunt

Maak het niet te vol, want je wilt natuurlijk elkaar nog goed willen aankijken tijdens het praten. Zorg dan dat je je focus op het middelste gedeelte van de tafel, want zo krijg je veel meer rust dan overal wat neer te zetten. Gebruik hier bijvoorbeeld een mooie kersttak voor of ga de hoogte in met wat kerstboompjes en kaarsen. Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden!

2. Kies een thema

Wil je het rustig houden en overzichtelijk? Kies dan voor een thema, bijvoorbeeld de klassieke groen, met rood en goudtinten of hou het rustig met zwart, wit en goud! Maar je kunt je thema ook aanpassen op je servies, door het gebruik van dezelfde kleurtinten.

3. Werk in de hoogte

Vind je het bijvoorbeeld vervelend dat je hele tafel vol staat tijdens het eten? Hang dan bijvoorbeeld aan je plafond of lamp mooie verlichting of decoratie, maak het niet te zwaar. Of gebruik de nieuwe hype van dit moment de tafelklem, hier kun je ook mooie decoraties aan hangen, bijvoorbeeld een mooie tak met wat kerstversiering.

4. Hoe dek je de tafel?

Vaak is het best wel een moeilijke opgave de tafel dekken volgens de ‘regels’. Daarom hebben wij voor jullie een makkelijk spiekbriefje,

A = Servet
B = Bord t.b.v. het hoofdgerecht
C = Soepkom
D = Brood en boter bordje met mes
E = Waterglas
F = Glas voor witte wijn
G = Glas voor rode wijn
H = Vis-vork
I = Vork t.b.v. het hoofdgerecht
J = Vork t.b.v. salade
K = Mes t.b.v. het hoofdgerecht
L = Vis-mes
M = Soeplepel
N = Desert-lepel en cake-vork

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s