KLEURENCOMBINATIES DIE EIGENLIJK NOG NIET ZO GEK ZIJN | 2021

Iedereen heeft hier natuurlijk een eigen mening over en je kan je interieur natuurlijk basic houden, maar wil je juist iets meer kleur in huis? Dan hebben wij hieronder verschillende kleurcombinaties, die jou misschien kunnen helpen om dat stukje extra kleur in huis te brengen. We kunnen meer kleuren met elkaar combineren dan dat we eigenlijk echt weten.

“Groen en roze”

We beginnen gelijk met een opvallende kleur combinatie, want deze kan eigenlijk niet ontbreken in het rijtje. We kennen allemaal de kleurencirkel wel en daarin vind je ook de contrasterende kleuren, dit zijn de kleuren die recht tegenover elkaar liggen. Hier horen de kleuren groen en roze ook bij, maar ook paars en geel en blauw en oranje. De combinaties klinken op het eerste gezicht raar, maar je zal verstelt staan van het effect dat het geeft. En vergeet niet je hebt van alle kleuren verschillende tinten dus denk niet aan de standaard appeltjes groen of zuurstok roze. Je kunt beginnen met wat kleurrijke accessoires in je interieur, want dit kan al veel verschil maken. Inplaats gelijk met de kwast heen en weer te gaan.

“GEEL EN ZWART”

Een wel bekende combinatie is wit en zwart, maar wil je een opvallende sfeer creëren dan doet de combinatie geel en zwart het ook heel goed. Hiermee creëer je snel een hotel chique sfeer, waarin goud en strakke design niet in zullen misstaan. Een hotel chique sfeer creëren is perfect voor in de slaapkamer vinden wij persoonlijk zelf, maar hou jij van wat meer dan kun je het ook toepassen in de woonkamer.

“VERSCHILLENDE BLAUWTINTEN”

Wil je het niet zo opvallend maken in huis, maar toch kleur toevoegen? Kies dan voor een wat rustige combinatie, namelijk de ton sur ton combinatie van de kleur blauw. Ton sur ton staat voor een bepaalde kleur in verschillende tinten, denk aan van wit – naar grijs – naar zwart een goed voorbeeld zijn de kleurwaaiers van de bouwmarkt. Dit is in elke kleur verkrijgbaar, maar blauw staat vaak toch voor een kleur die voor veel mensen rustgevend kan zijn en ook nog eens een trend kleur van 2021. Verf bijvoorbeeld een muur in een hemelsblauwe of pastelblauwe kleur en maak het af met accessoires in donkere blauw tinten.

“ZWART EN CRÈME”

We sluiten af met een rustige combinatie, namelijk de combinatie van zwart met een natuurtint. Een combinatie die we veel gaan zien dit jaar! Zwart in combinatie met een natuurtint zorgt voor een luxe, rustige uitstraling in huis. Omdat het contrast groot is tussen de kleurtinten zorgt het gelijk voor een mooi diepte effect in je interieur. En door te werken met verschillende natuurtinten creëer je makkelijk een warme sfeer.

Je hoeft natuurlijk niet perse te gaan voor een combinatie zoals hier boven, misschien weet jij nog wel een mooi effect laat het dan ons zeker weten in de reacties hieronder. Zelf zijn we fan van de combinatie van zwart met natuurtinten voor een luxe effect, maar wel met een opvallend effect met het gebruik van goud. Maar niet alleen de combinatie zwart met natuurtinten, dit in combinatie met onze favoriete kleuren dan wel, want een groot fan van kleur zijn wij zeker. Denk hierbij aan roodbruin/terra, oudroze, okergeel/mosterd en een tintje indigoblauw en zachte bruin-roze-rood tinten.

Foto’s te vinden op onze Pinterestpagina (link)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s