Verschillende HOUTSOORTEN

on

Heel veel mensen vinden het gewaagd om verschillende houtsoorten/-tinten samen te combineren. Terwijl het juist heel goed kan, zolang het maar goed gebeurd. Het is belangrijk dat continu één bepaalde tint terug te laten komen en dit te breken met andere soorten.

Zorg dat één bepaalde houtsoort de boventoon geeft, het maakt niet uit of dit jouw vloer is of juist een opvallend meubelstuk. Ga voor zoveel mogelijk hout in een bepaalde tint, maar 1 ding overdrijf niet! Doe dit bijvoorbeeld met accessoires.

Contrasten vormen doen het ook altijd goed en dus ook met hout. Combineer bijvoorbeeld een licht eiken tafel op een donkere vloer, doordat het juist ver van elkaar af lig, kan het juist denk aan zwart gecombineerd met wit.

Zie je nou iets tofs, maar heeft het niet dezelfde houttint? Kijk dan of de vormloop/houtnerf gelijk vormen met de andere hout items. Dit zorgt dat het ook past bij de rest, omdat het dan rustig oog en in elkaar op gaat. En door te werken met dezelfde ondertonen koele of warme tonen in verschillende houtsoorten vormt het sneller een geheel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s