Hoe combineren we TERRACOTTA?

Waar komt de naam Terracotta vandaan? Het is een italiaans woord wat ‘gebakken aarde’ betekend, de meeste mensen kennen terracotta ook als de warme, aardse gekleurde bloempotten. Maar tegenwoordig is terracotta veel meer dan dat en heb je niet alleen de typerende oranje-bruine kleur, maar zijn er ook meerdere kleurtinten. Denk aan terracotta tinten met een roze, rood of paarse ondertint.

De klassieke oranje-bruine terracotta kleur zie je vaak gecombineerd met natuurlijke materialen. Zo komt de kleur ook het beste naar voren, denk aan meubels met rotan, sisal en hout. Maar ook andere natuurlijke materialen zoals linnen en jutte. Maak het af met planten, dit geeft het in totaal een rustige en mediterraanse sfeer.

Dan hebben we ook nog terracotta met een rode of paarse ondertoon, die wordt vaak getoond in een elegante sfeer. Denk hierbij aan de combinatie met luxe materialen, zoals velours, goud en marmer.

Terracotta word ook vaak in interieurs toegepast met de ton sur ton techniek. Dat zijn meerdere tinten uit dezelfde kleurfamilie, die dan met elkaar gecombineerd worden. Omdat terracotta veel verschillende nuances heeft, denk aan oranje, roze, rood en paars kun je hier perfect mee spelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s