De nieuwe materiaaltrend: TRAVERTIN

on

We zien in het interieurbeeld dat natuursteen een echte comeback heeft gemaakt. We zagen en zien nog steeds veel marmer en marmer ruikt eigenlijk nooit uit de mode je kan het vergelijken met een spijkerbroek in de modebranche. Eerst zagen we het vooral als tegels terug of vensterbanken, maar nu ook in kleinere woonaccessoires. Maar er is nu iets nieuws ontdekt en het past perfect bij marmer, dus je hoeft je marmeren accessoires niet de deur uit te gooien, namelijk “TRAVERTIN”.

Travertin is een zoetwaterkalksteen en is net wat grover dan marmer. Travertin heeft een gelaagde structuur dit komt omdat de kalk in warmwaterbronnen elke keer een nieuwe laag aanmaakt. Hierdoor komt het ook aan zijn grovere textuur, want tussen deze lagen blijven takjes en bladeren zitten en die laten bij het afsterven gaatjes achter. Hoe minder gaten, hoe beter de kwaliteit en hierdoor ook een hogere prijs.

Marmer kan soms een koele sfeer geven aan je interieur, daarin tegen heeft travertin juist een warme uitstraling. Perfect te combineren met onder andere donkere houtsoorten en past door de rustige uitstraling ook goed in een kalme woonstijl. Denk hierbij aan Japandi of Scandinavisch, maar het kan juist ook voor een mooi contrast zorgen in een stoere inrichting.

Heb jij liever marmer of travertin?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s