BASILICUM🌿🪴

Basilicum één van ons favoriete kruiden. Wie houd er nou niet van huisgemaakte pesto of een paar vers geplukte blaadjes over je spaghetti. Wij zijn er in ieder geval gek op🥰

Geschiedenis

Basilicum bestaat al uit de tijd van de farao’s ze gebruikte het kruid voor medicinale redenen. Veder werd de plant tijdens het vaste als versterker voor het lichaam en geest beschouwd door de grieken, Romeinen en Joden.

De meningen waren verdeeld in de middeleeuwen, sommige dachten dat de plant giftige was terwijl de anderen dachten dat het juist goed was voor je helderheid van je geest en je humeur.

Hoe is het plant zo geliefd geworden in Italië, de italianen noemen het ook wel de liefdes kruid de vrouwen droegen een basilicum takje in hun haar, zo kregen de mannen de intentie om hun te verleiden of met hun te trouwen.

Familie

De basilicum behoort tot de lipbloem familie, de familie heeft hun naam te danken aan de vorm van de kroonbladeren die samen gegroeid zijn tot één boven en één onderlip. Veder is de basilicum ook familie van anderen bekende kruiden, denk hier aan tijm, munt, salie en marjolein.

Over basilicum

Basilicum ook wel de koningskruid genoemd, de naam kom uit de oud Grieks waar basileus ook wel koning betekent. Basilicum komt oorspronkelijk uit de streken, centraal-Afrika en Zuidoost-Azië

In de keuken worden de balderen van de basilicum gebruikt. Basilicum heeft een sterke geur en aroma, het word veel gebruikt bij gerechten met tomaat en vooral in de Italiaanse keuken

Vitamine en mineralen

In basilicum zit een ruime hoeveelheid aan vitamine en mineralen, zo bevat het plantje veel vitamine a en k daarnaast bevat het de volgende mineralen kalium, mangaan, koper en magnesium ook bevat het veel ijzer zo is het plantje goed voor mensen die bloedarmoede willen voorkomen.

Gerechten en ideeën

Tot slot geven we jullie nog wat gerechten en ideeën die je thuis zou kunnen maken met dit geweldige kruid.

  • Huisgemaakte pesto
  • Spaghetti met basilicum
  • Gewokte kip met basilicum
  • Pesto brood(kijk ons site)
  • Zalm met basilicum
  • Caprese
  • Salade met tomaat geitenkaas en basilicum

📸 @ahomeoffood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s