WALNOOT🌳🌰

Deze week hebben wij iets gemaakt met deze geweldige noot, het is een geweldig iets je kan er zo veel kanten mee op en helemaal naar je eigen smaak maken🤩

Geschiedenis

De walnotenboom behoord tot 1 van de oudste bomen die we kennen, het gaat terug tot het jaar 7000 voor christus. De boom komt oorspronkelijk uit Perzië via daar kwam het in Centraal-Azië, China en Griekenland later kwam het via de Romeinen naar Europa. De walnoot heeft altijd een mythologie, volksgebruik en hekserij een belangrijke rol gespeeld.

Familie

De walnoot is familie van de okkernoot, deze bomen komen wereldwijd voor behalve in Afrika en Australië de familie staat het meest bekend om de walnoot en de pecannoot. In België en Nederland groeien de bomen niet uit zich zelf maar worden de planten aan geplant.

Over de walnoot

De vrucht van de walnoot word omgeven door 2 harde schalen dit noemt men een tweedelige schaal tijdens de groei in de boom worden ze nog eens beschermd door een stevige groene bolster die tijdens de rijping open barst. in botanie wordt de walnoot beschouwd als een steenvrucht, dus niet als noot tot in tegenstelling van de eikel en hazelnoot. De naam walnoot betekent oorspronkelijk vreemd, ofwel niet Germaanse noot.

Vitamine en mineralen

In de walnoot zitten de volgende vitamine en mineralen. Hij bevat vitamine C en B veder bevat hij de mineralen ijzer, magnesium, kalium en calcuim.

Gerechten en ideeën

Hierbij geven we jullie nog een paar gerechten en ideeën met de walnoot

  • Boterkoek met gekarameliseerde walnoot
  • Walnoten koekjes
  • Kipfilet met walnoten
  • Geiten kaas met honing en walnoten
  • Vis met walnoten crumble
  • Pasta met saus van walnoten
  • Filo deeg met walnoten
  • Baklava met walnoten

📸: @ahomeoffood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s