3x tips om je wijnglazen te laten stralen

Tijdens een etentje of borrel wil je het liefst dat je wijnglazen er zo glimmend mogelijk uitzien. Hieronder vind je 3 tips zodat jouw wijnglazen er altijd als nieuw uitzien.


Afwassen met warm water

Het beste is om je wijnglazen met de hand te wassen en dat met lauwwarm water, dit alles om die vervelende kalkaanslag te voorkomen. Gebruik geen heet water, hierdoor kunnen je glazen sneller breken. Na het afwassen kun je je glazen het beste droog wrijven doormiddel van een linnen doek. Dit zorgt ervoor dat je glazen die mooie glans krijgen.

Wijnglazen in de vaatwasmachine

Toch te lui of juist te druk? Je kunt je wijnglazen natuurlijk ook in de vaatwasmachine doen, niet alle glazen zijn hier voor geschikt. Je glazen kunnen door de kalkaanslag er dof uit zien, voeg daarom twee tabletten kunstgebitreiniger of citroenzuurpoeder toe om dit mee te laten draaien met de vaat.

Kalkaanslag verwijderen

Zijn helaas jouw wijnglazen al dof door de kalkaanslag? Geen probleem, want dit kun je weer ongedaan maken. Pak een teiltje met warm water en voeg hier een scheutje azijn aan toe en laat hier je glazen een poosje in weken. Daarnaast kun je je wijnglazen schoonmaken met een vochtige doeg en maak je dit ook weer schoon met een linnen doek, zodat ze weer gaan stralen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s