Wat is marmer? | Materiaal trend

We maken al een aantal jaren kennis met natuurlijke materialen in het interieur, maar in het jaar 2021 gaan we nog een stapje verder met materialen. Om alles te behandelen in één blog word een beetje veel, daarom beginnen we met de populaire natuursteen “Marmer”. We love MARMER. Marmer is niet bepaald echt een trend van “2021”, want marmer doet het al jaren goed in het interieur. Maar toch kan die wel in het lijstje, omdat we het toch weer terug zien dit jaar en hoe!

Het geeft je interieur veel karakter, dit komt omdat geen enkel stuk gelijk is en ook door de aders die door de steen heenlopen. Marmer wordt veel gebruikt in onder andere keukens en badkamers, maar we zien het nu ook terug in mijn favoriet! Namelijk in meubelstukken denk bijvoorbeeld aan eettafels of bijzettafels.

Wat is marmer eigenlijk?

Wat is marmer en waar komt het eigenlijk vandaan? Deze vraag gaan wij voor jullie beantwoorden. Marmer is gevormd uit kalksteen, want eigenlijk is het gemetamorfoseerd kalksteen. Het is eigenlijk een wetenschappelijk proces, kalksteen wordt namelijk door temperatuur en hoge druk verandert in marmer. Marmer staat bekend om zijn aders en de glans die de steen heeft, toch kan het in ieder interieur gebruikt worden. Maar waar komt de naam vandaan? De naam is afkomstig van het Griekse marmeros, ook wel glanzende steen.

De verzorging van marmer

Het is belangrijk als je bepaalde materialen in huis haalt, dat je ook weet hoe je het moet verzorging om problemen te voorkomen. Gelukkig is marmer goed te onderhouden, want je kunt snel kringen en plekken zien. Komt er een vlek op? Dan kun je het beste de vlek snel verwijderen, zodat het niet de kans krijgt om in te trekken. De vlek kun je schoonmaken met lauwwarm water of een speciaal schoonmaakmiddel voor marmer. Is je vlek al ingetrokken? Geen zorgen, want dan kun je gebruik maken van groene zeep of zuiveringszout. Net zoals veel andere materialen kun je ook marmer laten impregneren om het beter te beschermen, vaak is dit al gedaan als je het koopt.

Pinterest

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s